Neregistrovaný tenis v Hlinsku hodnotí sezonu 2011

15.01.2012 19:22

Neregistrovaný tenis v Hlinsku hodnotí sezonu 2011.

Neregistrovaný bílý sport v podání hlineckých amatérských závodníků má ve městě dlouholetou tradici. Od dubna do října se jednotlivci i páry zúčastňují ve dvouhrách a čtyřhrách různě náročných regionálních turnajů, jezdí se reprezentovat i do moravských měst. Naše sekce neregistrovaných pořádá každý rok dva vlastní větší turnaje-singl a debl.Tradiční akci zná veřejnost pod označením,,Memoriál Franty Akrmana a Pepíka Kudláčka´´. Letos se konal 14.ročník, celkově 28.od začátku působení. Výsledky dvouhry ze dne 27.8.2011: Kategorie do 45 let: 1.M.Kubát (Chot) 2.P. Novák (Hl) 3.-4. D.Bonaventura (Hl) L.Víšek (Sku)

5.-8. L.Puchýř (Hl) M.Kratochvíl (CR) J.Marek(Vojn.M) M.Adámek (Hl) 9.-16. VL.Škarvada (Hl) M.Tichý (CR) J.Ježek (Hl) L. Nováková (Jeníkov) L .Jukl ml. (Hl) St.Černý (Hl) M.Řezníček (Hl) L.Novák (Hl) Kategorie nad 45 let: 1. I. Macoun (CR) 2.J.Nevole (Hl) 3.-4. J.Chalupník (Sku) M. Žoudlík (Hl) 5.-9. Š. Bonaventura (Hl) J. Vařák (NM) Z. Brokl (Sku) L. Jukl st. (Hl) J.Rott (Hl)

Výsledky čtyřhry ze dne 3.9.2011:

1.M.Kubát – M. Málek (Chot)

2. L. Puchýř – F.Čermák (Hl)

3. Š. Bonaventura – D. Bonaventura (Hl)

4. I.Macoun – J. Bendl (CR)

5. S. a E. Pochopovi (Přibyslav)

6. Vl.Škarvada – J.Marek (Hl – Vojn. M)

7. Z. Mikulecký – P. Křivský (Ždírec)

8. L. Pinta – D.Rath (Hl – Trutnov)

9. otec a syn Majerčíkovi (Břeclav)

10. J. Ježek – Vl.Jehlička (Hl)

11. J. Havel – R. Benc (Hl)

12.A. Picka – P. Dufek (Hl)

13. J. Vařák – P. Doležal (NM)

14. St.Černý – R. Čechal (HL)

15. L.Jukl ml. A L.Jukl st. (Hl)

16. L.Víšek a P.Víšek (Sku)

Všichni účastníci si ze zápolení odnesli kromě nezapomenutelných sportovních zážitků pěkné ceny od pořadatelů.Na občerstvení byl k dispozici TERI bar a skvělá byla opět spolupráce s novějším vedením oddílu TK Hlinsko.

Vracíme se ještě k březnovému kontrolnímu halovému turnaji v tělocvičně Gymnázia, tentokrát pod názvem ,,Vychytralý servis 2011´´.

6 dvojic hrálo každá s každou na tzv.obří lesní TIE-BREAK do 15 bodů.

Celkové pořadí:

1.Kobry (VL.Říha – F.Čermák)

2. Sparta Boys (taťka a syn Bonaventurovi )

3.Smečka v kleci (P. Smékal – J.Ježek)

4.Old Boy (M. Zahálka – R.Lédl)

5.Mistři (P. Poula – J. Havel)

6. Haberovci ( J. Nevole – Vl. Škarvada)

Po letním deblovém turnaji proběhlo velkoopékání buřtů s Rychtářem a hodnocení uskutečněných akcí valčíkovým tempem, ve kterém se bude pokračovat na ukončení sezony na začátku října ve spolupráci se závodními hráči při závěrečném kontrolním turnaji(samozřejmě kdo přijde).

Jako každý rok bylo letos na výběr klání opravdu požehnaně a každý měl možnost se přihlásit kam chtěl, hlavně v dnešní době podle časových a finančních příležitostí, vlastně po celé republice.

K tradičním soupeřením v Hlinsku, Poličce(zde otec a syn Bonaventurovi ziskali stříbro na Generačním turnaji), Bezděkově(tady hlinečtí ve dvouhře Š.Bonaventurou a Fr.Čermákem obsadili 3. a 2. místo ve dvouhře a ve čtyřhře skončil pár Š. Bona a D. Bona na . místě), Třemošnici(tu naše enkláva excelovala – P. Novák 2., 3.-4. Š.Bona a J. Marek), Seči(tradiční akce ve čtyřhrách Pardubické hospodářské komory), Ostrově nad Oslavou(Fr.Čermák vyhrál čtyřhru s kolegou z Brna), Světlé nad Sázavou(stinná stránka sezony – Luděk P. (Wang) si zde natrhl vaz v kotníku) přibyl i turnaj v Brně Za Lužánkami,kde naši reprezentanti L.Puchýř, Fr. Čermák a Š. Bona obstáli na jedničku a v těžké konkurenci vybojovali pořadí na 5. – 8.místě z 20 účastníků.

24.září nechyběl tradiční a oblíbený turnaj ,,Burčák CUP´´ v Litohoři u Moravských Budějovic, který letos podnikli od nás dvě vyrovnané dvojičky Š. Bona – L. Puchýř a Fr. Čermák – Vl. Jehlička se střídavými výsledky.Vynechali jsme pro kolizi termínů letos jen závěrečné posvícení v Poličce, ale není všem dnům konec.Výjezdní zápasy jsme odehráli i v blízkém Prosetíně, ve Skutči, v Srní, Hamrech a i Ždírci nad Doubravou.

V červnu jsme dokonce zavítali na dovolenkový turnaj do Slovinska na EXPEDICI PORTOROŽ 2011, na kterém se neztratili ani naši dva emisaři Š. Bonaventura a L. Puchýř a obsadili ve dvouhře čtvrtfinálové pozice a ve čtyřhře bojovali neuvěřitelně ve finále – tento turnaj byl silný s mezinárodní účastí.

30. července se opět konala v Kladrubech u Podmoklan exhibice ,,Zakopané(Zalíbené) 2011 pod patronací Fr. Čermáka, firmy Dalu Solar a Pivovarů Rebel a Chotěbor, kde 10 párů bojovalo v jednotlivých sportovních kláních s tenisovým zaměřením(hlavně mixy).

Jedna naše dvojice si vyzkoušela i nelítostný boj v Bezděkovském míčovém sedmiboji, kde byl na pořadu i tenis a pouze v tomto odvětví naši vyslanci Š. Bona A Fr. Čermák uhráli krásný výsledek –semifinále z 34.párů(hrál zde i Wibledonský vítěz Leoš Friedel a nedávno zesnulý hokejista Josef Vašíček), celkově byl tento pár na průměrném 27.místě. Konkurence v našem sportu se neustále zvyšuje, boje jsou napínavější a nevyzpytatelnější, poznává se spousta nových kamarádů a při turnajích v mixu i kamarádek. V této sezoně samozřejmě mezi nejaktivnější i při trénování ve všedních dnech kromě výše jmenovaných patřili David Bonaventura, Jarda Havel(tito hráči se podíleli i na tzv. Hamerské lize), Jan Ježek, Vl. Saifr, J. Nevole (Habera), P. Poula ,Vl. Škarvada alias Roger (diplomovaný rozhodčí a obětavý organizační pracovník turnajů), legenda Vl. Jehlička, M. Adámek, P, Smékal, St. Černý, M. Žoudlík, Vl. Štorda, otec a syn Juklovi, navrátilci Wlasta Horzenberger a Jirka Latislav a mnoho dalších(např. Mirek Filipusis z Karlových Varů, který rozdává radost i na golfu).

V zimním období se bude jezdit na halové turnaje převážně do Poličky a Skutče – v plánu je i jedno nebo dvě zápolení v Olomouci(známé centrum OMEGA) a v Brně, trénovat budeme úterky v hale gymnázia v Hlinsku, malý sekční kontrolní turnaj uspořádáme na přelomu února a března, tentokrát pod názvem ,, Ošemetný čop´´.

Na závěr bilancování bychom chtěli poděkovat Městu Hlinsku, TK Hlinsko, Robertu Vokáčovi, Luďku Puchýřovi, Standovi a Radkovi Černému, Vláďovi Zahálkovi z firmy DUET.CZ a Lence Vedrové z Pivovaru Rychtář a skutečně vyzdvihnout zase výtečnou úroveň spolupráce se všemi sponzory, kteří nám v nelehkých dobách v menší či větší míře pomáhají materiálně zajišťovat každý rok zdárný průběh turnajů a tím vlastně přispívají ke spokojenosti dalších návštěvníků našeho města.Mezi stálé příznivce našeho bílého sportu patří i Sklenářství Solnička – Bříza, Medovinka s r.o., Hobby H, Vl. Horzenberger, Vinotéka U soudku, Tipsport Bar, Jelínek – víno, Elektrostudio, O2 – Petr Novák,Waran –bratr Franty Akrmana a další.

Na závěr jedna kuriozita: jednatel Š. Bona dokonce hrál přátelský zápas na dvorci ve vesničce Rychnovek u Jaroměře dne 18.9.s místním podnikatelem o pivo a vyhrál.

Tak tenisu zdar – neregistrovanému nazdaár v.r. Š. Bona

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.